Το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία.
Το Χρυσελεφάντινο άγαλμα του Ολυμπίου Διός |
Το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία που κατασκευάστηκε από τους Έλληνες το 430 π.Χ. όπου βρισκόταν στον ναό του Δία,στο ιερό της αρχαίας Ολυμπίας.Φιλοτεχνήθηκε από τον Φειδία το 435 π.χ. Το άγαλμα του θεού Δια είχε ύψος 13 μέτρα.Μετά την κατάργηση των Ολυμπιακών Αγώνων το 393 π.Χ.ο ναός παρήκμασε.Το 426 π.Χ.την περίοδο του Θεοδοσίου,ο ναός πυρπολήθηκε όπου το άγαλμα καταστράφηκε,κατατεμαχίστηκε και λεηλατήθηκε.
Ο Κολοσσός της Ρόδου.
Ο Κολοσσός της Ρόδου. |
Ο Κολοσσός της Ρόδου.Το άγαλμα ήταν στο λιμάνι της αρχαίας Ρόδου. Κατασκευάστηκε από τους Έλληνες το 292-280 π.Χ.Απεικονιζόταν ο θεός Ήλιος.Μπρούντζινο άγαλμα γιγαντιαίο,με ύψος 33 μέτρα,τοποθετημένο πάνω σε ένα μαρμάρινο βάθρο.Το άγαλμα ήταν μια έξυπνη διαφήμιση της πόλης που το έχτισε,απόδειξη του πλούτου και της τεχνολογίας της.60 χρόνια μετά,το 226 π.Χ. δυστυχώς κατέρρευσε ύστερα από σεισμό.
Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας.
Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας. |
Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας.Ο οποίος βρισκόταν στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας στην αρχαία Αίγυπτο. Κατασκευάστηκε από τους Έλληνες το 280 π.χ. δηλαδή τον 3ο αιώνα π.Χ. και παρέμεινε σε λειτουργία μέχρι τον 14ο αιώνα μ.Χ. Όπου και ήρθε η πλήρης καταστροφή του από δύο σεισμούς. Το συνολικό ύψος 140 μέτρα.Ήταν πύργος από κομμάτια από άσπρη πέτρα και ήταν δομημένα σε τέσσερα επίπεδα.
Το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού.
Το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού. |
Το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού.Που βρισκόταν στην Αλικαρνασσό στην μεσογειακή ακτή της Μικράς Ασίας.Κατασκευάστηκε από τους Έλληνες,Κάρες το 353-353 π.Χ.Ήταν τάφος του Μαυσώλου,του Πέρση σατράπη της Καρίας.Μεγαλειώδης τάφος από μάρμαρο στιλπνό που χτίστηκε για να φυλαχτεί το σώμα του Μαυσώλου και της συζύγου του Αρτεμισίας.Τον 13ο αιώνα, καταστράφηκε ένα μέρος του Μαυσωλείου από σεισμό. Το μεγαλύτερο μέρος του δεν είχε καταρρεύσει.Το 1522 μ.Χ. διατάχθηκε η κατεδάφιση του από τον πάτερ Σάββα Καστιλιόνε που έζησε στη Ρόδο, όπου και η επιδρομική καταστροφή από τους Ιωαννίτες Ιππότες.
Ο Ναός της Αρτέμιδος ή Αρτεμίσιο της Εφέσου.
Ο Ναός τη Αρτέμιδος ή Αρτεμίσιο στην Έφεσο. |
Ο Ναός της Αρτέμιδος ή Αρτεμισίου στην Έφεσο.Που ήταν στην Έφεσο στις ακτές τις μικράς Ασίας.Κατασκευάστηκε από τους Έλληνες, Λύδιους το 356 π.Χ.Χρειάστηκαν 120 χρόνια μέχρι το 440 π.Χ. για να αποπερατωθεί ο ναός,προς τιμή της Θεάς Εφεσίας Αρτέμιδος.Μεγαλοπρεπείς ναός.Με 120 μαρμάρινους κίονες όπου υποστήριζαν τον ναό.O κάθε κίονας είχε ύψος 20 μέτρα.To 356 π.Χ. το πυρπόλησε ολοσχερώς ο Ηρόστρατος και ξανά χτίστηκε πάλι από τον Μ.Αλέξανδρο. Όπου και πάλι καταστράφηκε το 262 μ.Χ. από τους Γότθους.Στην συνέχεια, όπου υπέστη σοβαρή καταστροφή το 406 μ.Χ. με εντολή του Ιωάννης του Χρυσοστόμου.
Οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας.
Οι Κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας. |
Οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας.Που ήταν στη Βαβυλώνα στον ποταμό Ευφράτη,στο Ιράκ. Κατασκευάστηκε από τους Βαβυλώνιους τον 8 με 6 αιώνα π.Χ. από τον Ναβουχοδονόσορ Β'. Πιθανολογείται ότι αποτελούσαν μέρος των εξωτερικών τειχών της Βαβυλώνας.Βοτανολογικό θαύμα οι κήποι,έφθαναν σε ύψος 22 μέτρα με 40 μέτρα. Όπου ήταν αφιερωμένο και δώρο στην σύζυγό του Αμύητους.Υπάρχουν διάφορες θεωρίες σχετικά με την κατασκευή.Καταστράφηκε από σεισμό τον 1ο αιώνα π.Χ.
Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας.
Η μεγάλη Πυραμίδα τις Γκίζας. |
Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας.Που βρίσκεται στην Αίγυπτο.Κατασκευάστηκε από τους Αιγύπτιους το 2584-2561 π.Χ. Η πυραμίδα του Χέοπα ή Γκίζας είναι η μεγαλύτερη από τις τρεις πυραμίδες που βρίσκονται στη νεκρόπολη της Γκίζας και είναι η αρχαιότερη.Είναι βασιλικός τάφος (του βασιλιά και της βασίλισσας) της οικογένειας του Χέοπα της 4ης Δυναστείας. Η πυραμίδα χτίστηκε μέσα σε δέκα με είκοσι χρόνια.Έχει ύψος 146,50 μέτρα.Κατασκευάστηκε από ασβεστόλιθο και γρανίτη, όπου οι πέτρες λειαίνονταν για να τοποθετηθούν.Στο συγκρότημα της πυραμίδας έχει επίσης τρεις μικρότερες πυραμίδες για τις συζύγους του βασιλιά και ένα μικρότερο δορυφόρο πυραμίδα.Η μάζα της πυραμίδας εκτιμούν σε 5,9 εκατομμύρια τόνους.Οι κατασκευαστικές θεωρίες είναι εντυπωσιακές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.