Κουλουράκια αλμυρά κρίκοι ή κριτσίνια.
Τραγάνα,τρώγονται και με σαλάτα,νηστίσιμα.
Υλικά.
- 500gr αλεύρι,για όλες τις χρήσεις.
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο.
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί.
- 1/2 φακελάκι μπέικιν.
- 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι (αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο πιπέρι.)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό.
Εκτέλεση.
- Ζυγίζουμε,βάζουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι,το κρασί και το μπεικιν στον κάδο του μίξερ.Τα χτυπάμε δυνατά στο μίξερ.
- Μετά προσθέτουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο,δουλεύουμε το μείγμα για 3' λεπτά στην ποιο χαμηλή ταχύτητα του μίξερ.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό και το ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη.
- Χωρίζουμε το μείγμα σε μπαλάκια,το ψεκάζουμε με λίγο νερό.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε την λαδόκολλα στο ταψί.
- Πλάθουμε το μείγμα σε κρίκους ή σε κορδόνια.
Τα ψήνουμε τα κουλουρακια μέχρι να ροδίσουν.
Χρόνος ψησίματος 20' λεπτά στους 180 βαθμούς.
Καλή όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.