Κολοκυθόπιτα Γλυκιά.
Υλικά
- 1 Πακέτο φύλλο κρούστας.
- 1.200γρ ψαχνά κίτρινης κολοκυθόπιτα.
- 1 Κούπα ζάχαρη.
- 1 Κούπα φρυγανιά.
- 1/2 Κούπα σταφίδες.
- 1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα.
Σιρόπι
- 4 Κούπες ζάχαρη.
- 4 Κούπες νερό.
- Λίγα γαρύφαλλα.
Λάδι για το άλειμμα των φύλλων.
Εκτέλεση
- Παίρνω τα ψαχνά από την κολοκυθόπιτα και τα τρίβω στον τριφτή.Σ ένα μπολ ανακατεύω την κολοκύθα μαζί με την ζάχαρη.Το αφήνω σ ένα σουρωτήρι 15 λεπτά για να βγάλει τα ζουμιά.
- Στην συνέχεια προσθέτω την φρυγανιά,σταφίδες και την κανέλα και ανακατεύω το μείγμα.
- Λαδώνω το ταψί,βάζω ένα φύλλο το λαδώνω,βάζω το μείγμα και το τυλίγω.Κάθε φόρα λαδώνουμε το φύλλο και μετά βάζουμε την γέμιση.Ώσπου να τελειώσουν τα φύλλα.
- Την λαδώνω την πίτα απ επάνω και την κόβω.Την βάζω για ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40΄ λεπτά ώσπου να ροδίσει.
Σιρόπι.
Βράζουμε το νερό,την ζάχαρη και τα γαρύφαλλα σε μια κατσαρόλα για 10 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά η πίτα και αδειάζουμε το ζεστό σιρόπι με μια κουτάλα.
Καλή όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.