Translate

29 Δεκεμβρίου 2016

Κολοκυθόπιτα Γλυκιά.Pumpkin Sweet.

Κολοκυθόπιτα Γλυκιά.



Υλικά

  1. 1 Πακέτο φύλλο κρούστας.
  2. 1.200γρ ψαχνά κίτρινης κολοκυθόπιτα.
  3. 1 Κούπα ζάχαρη.
  4. 1 Κούπα φρυγανιά.
  5. 1/2 Κούπα σταφίδες.
  6. 1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα.

Σιρόπι
  1. 4 Κούπες ζάχαρη.
  2. 4 Κούπες νερό.
  3. Λίγα γαρύφαλλα.

Λάδι για το άλειμμα των φύλλων.

Εκτέλεση

  1. Παίρνω τα ψαχνά από την κολοκυθόπιτα και τα τρίβω στον τριφτή.Σ ένα μπολ ανακατεύω την κολοκύθα μαζί με την ζάχαρη.Το αφήνω σ ένα σουρωτήρι 15 λεπτά για να βγάλει τα ζουμιά.
  2. Στην συνέχεια προσθέτω την φρυγανιά,σταφίδες και την κανέλα και ανακατεύω το μείγμα.
  3. Λαδώνω το ταψί,βάζω ένα φύλλο το λαδώνω,βάζω το μείγμα και το τυλίγω.Κάθε φόρα λαδώνουμε το φύλλο και μετά βάζουμε την γέμιση.Ώσπου να τελειώσουν τα φύλλα. 
  4. Την λαδώνω την πίτα απ επάνω και την κόβω.Την βάζω για ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40΄ λεπτά ώσπου να ροδίσει.


Σιρόπι.
Βράζουμε το νερό,την ζάχαρη και τα γαρύφαλλα σε μια κατσαρόλα για 10 λεπτά.


Αφήνουμε να κρυώσει καλά η πίτα και αδειάζουμε το ζεστό σιρόπι με μια κουτάλα.




Καλή όρεξη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Translation

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified