Translate

5 Ιανουαρίου 2017

Κέικ Πορτοκαλιού.Orange cake.

Κέικ Πορτοκάλι





Υλικά.


  1. 1 Φαρίνα.
  2. 4 Αυγά.
  3. 2 Φλυτζάνες ζάχαρη (1 φλιτζάνι ζάχαρης είναι 250gr).
  4. 1 Βιτάμ.
  5. 1 Ποτήρι χυμό πορτοκαλιού ή γάλα ή ανάμεικτο γάλα με χυμό πορτοκάλι.
  6. 1 Κουταλάκι μπέικιν.
  7. 2 Βανίλιες.
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι.

Προαιρετικά: 2-3 κουταλιές κακάο.



Εκτέλεση.

  • Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και το βιτάμ ως να αφρατέψουν,αφού πρώτα το έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου το βιτάμ για να μαλακώσει.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα,το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες.
  • Έπειτα βάζουμε τον χυμό και το μπέικιν.
  • Τέλος βάζουμε σιγά σιγά το αλεύρι και χτυπάμε το μίξερ για άλλα 5 λεπτά.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα του κέικ και έπειτα τοποθετούμε το μείγμα στην φόρμα.


Εναλλακτικά εάν θέλουμε να προσθέσουμε και κακάο,κρατάμε στο τέλος μια ποσότητα απ το μείγμα,πριν το βάλουμε στην φόρμα,στο όποιο προσθέτουμε 2-3 κουταλιές κακάο και βάζουμε στο τέλος και το υπόλοιπο μείγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Το ψήνουμε για μια ώρα ή 50΄λεπτά (ανάλογα τον φούρνο,στην μεσαία σχάρα).


Καλή όρεξη.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Translation

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified