Translate

17 Νοεμβρίου 2016

Μηλόπιτα-Apple Pie

Εύκολη Μηλόπιτα με φύλλα Σφολιάτας.


Υλικά

  1. 1 πακέτο σφολιάτας με δύο φύλλα.
  2. 5 μήλα κόκκινα.
  3. 3/4 φλιτζάνι μιας κούπας ζάχαρη.
  4. 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα σε σκόνη.
  5. 100gr σταφίδες ξανθές
  6. Βούτυρο.
  7. Λεμόνι.
 Προαιρετικά για το σερβίρισμα.
    Κανέλα και άχνη ζάχαρη.

Εκτέλεση.

  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα,αφαιρούμε τα κουκούτσια.
  • Τρίβουμε στο μούλτι ή στον ρεντέ τα μήλα,αφήνουμε το μείγμα σε σουρωτήρι 10΄λεπτά για να φύγουν τα νερά που βγάζουν τα μήλα,προσθέτοντας λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
  • Σ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα με τα μήλα,την ζάχαρη,την κανέλα και τις σταφίδες.
  • Βάζουμε στο ταψί βούτυρο και το βάζουμε στο φούρνο για να κάψει.
  • Στρώνουμε το ένα φύλλο και το βουτυρώνουμε,βάζουμε το μείγμα γέμισης με το κουταλάκι και το στρώνουμε ομοιόμορφα..Βρέχουμε τα δάκτυλά μας με νερό και κάνουμε το φύλλο να προεξέχει προς τα επάνω.
  • Στην συνέχεια βάζουμε και το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και το ενώνουμε το κάτω φύλλο.Μετά τρυπάμε από επάνω με πιρούνι την πίτα για να αναπνέει κατά το ψήσιμό.Βουτυρώνουμε φύλλο.
  • Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και την βάζουμε για ψήσιμο.
Μόλις ροδίσει η πίτα βγάζουμε το ταψί και αν θέλουμε το γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη,κανέλα.

Χρόνος ψησίματος 40΄λεπτά στους 180 βαθμούς.

Καλή σας όρεξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Translation

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified